Децата на Ямбол се забавляваха и учиха с „Клуб „Малки откриватели“ на National Geographic Kids

Малките жители на Ямбол преживяха вълнуващо приключение с Клуб „Малки откриватели“ на National Geographic Kids. Събитието е част от празничната програма по повод Деня на Ямбол.

В Градския парк бяха разпънати шатрите на вълшебното градче на „Нешънъл Джиографик Кидс“, където се помещаваха тематични ателиета: „Забавна лаборатория“ – с ефектни експерименти със сух лед, балони и огън под ръководството на „Щурия професор“; ателие „Роботика“ – управляване на роботи „Болт“ чрез таблет през трасе с препятствия; ателие „Екология“ – демонстрация на разделно събиране на отпадъци, които децата ще трябва да разпределят в съответния контейнер; ателие „География“ -разпознаване и групиране на животни; ателие „Спорт“ – място за футбол, баскетбол и развлекателни детски игри.

„Децата трябва да се забавляват, но е важно и да учат,“ сподели кметът на община Ямбол Валентин Ревански.

Малчуганите разбраха колко забавни могат да бъдат природосъобразните игри, с които получиха и полезни знания, за да бъдат отговорни към природата.

Те рисуваха, оцветяваха саксии, осъществяваха химични и физични експерименти. Всички деца получиха награди от организаторите и си надяваме се, че си останаха доволни от тази инициатива.