Деца показаха умения по плуване пред шампиона Петър Стойчев при отварянето на закрития басейн в Сливен

Закритият общински басейн в Сливен отвори врати за посетители след приключване на третия етап от ремонтните дейности. Деца от сливенски училища демонстрираха умения в различни стилове пред кмета Стефан Радев и специалния гост – световният шампион по плуване Петър Стойчев, от когото всички участници получиха автограф.
В залата, в която се помещава басейнът, е извършена цялостна подмяна на отоплителна система, премахнати са старите плочки по пода и стените. Поставени са нови, по-безопасни, с неплъзгаща повърхност.
Кметът информира, че външният вход към басейна е облагороден. „Извършено е озеленяване, поставени са нови огради и изглежда много по-добре. В предишните етапи на ремонта направихме всичко, което можем по технологията на пречистването на водата, сменихме плочките вътре в басейна. От тук нататък остават козметични неща, д които да го правим по-атрактивен, по приятен за ползване, за да може повече деца да идват и да плуват“,  каза Стефан Радев.
Петър Стойчев, който познава съоръжението от предишно посещение, даде висока оценка на извършеното досега.
„Басейнът изглежда много добре и много ми харесва. Съоръжението е съвременно, удобно за начално обучение. Разликата от предишното ми посещение е очевидна. Поздравявам екипа на г-н Радев за положените усилия, защото басейнът изглежда фантастично. Едно прекрасно съоръжение, на което би завидял всеки стопанин“, каза световният шампион.
От  понеделник до петък басейнът ще работи от 7 до 20 часа, а в събота и неделя – от 9 до 18.