Деца от Украйна, загубили родителите си във войната, ще се възстановявят под грижа на психолози на Карандила

снимка: ОДФ

Украински деца, загубили родители във войната, ще участват в психорехабилитационен лагер в местността Карандила край Сливен. Това съобщиха от Обществен дарителски фонд Сливен, които организират за втори път подобна програма. Децата ще пристигнат в Сливен на 30 април.

От фондацията припомнят, че след успешно проведения първи лагер, от дарения са останали 3850 лв.  С тези средства, заедно с предоставените от от Фондация „Чарлз Стюарт Мот“ по  рограмата „Глобални предизвикателства Местни решения за Украинските бежанци“ (Global Challenges Local Solutions), управлявана от Академията за развитие на филантропията в Полша (ADPP) – 7145 лв., е осигурена възможността още една група от 23-ма – 19 деца и четирима придружители да възстановяват две седмици сред тишината и красотата на Карандила.

Децата ще посетят емблематични за Сливен обекти, сред които Куш бунар, феномена Халката, музейни обекти в града. Ще научат легенди, свързани с тях. Както и през предходния лагер, психологът Миглена Балдис ще се грижи за техния психологически баланс. Фирма Дорис (Doris Travel Bulgaria) осигурява превоза на децата от Украйна до Карандила.