Деца и юноши от Сливен могат да се включат в регионалния конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“

Община Ямбол организира и стартира нов конкурс за детска рисунка под надслов „Обичам моя роден град“. Конкурсът е регионален и в него могат да се включат деца и юноши от област Ямбол и област Сливен от първи до дванадесети клас от общообразователни и профилирани училища или школи по изобразително изкуство на територията на двете области.

Чрез съдействието на Община Сливен популяризирането на конкурса достига до училищата, школите по изобразително изкуство и читалищата в общината.

Целите на конкурса са той да насърчава децата да открият своя талант и да развият своето творческо въображение, да насърчава развитието на вече открити таланти и да подпомага тяхното усъвършенстване, да подпомага цялостното развитие на деца и юноши в областта на изобразителното изкуство, като им предоставя форум за изява.

Задължително условие за участие в конкурса е творбите да представят любимото място в родния град на автора.

Конкурсът ще се проведе в четири възрастови категории:
– I        група – деца от 1, 2, 3 клас
– II       група – деца от 4, 5, 6 клас
– III      група – деца и юноши от 7, 8, 9 клас
– IV     група – юноши от 10, 11, 12 клас

Инициативата е с конкурсен характер. Всички участници могат да участват с едно произведение на картон с размер 35/50 см в предпочитан от тях вид и жанр с всички видове живописни, графични и приложни техники. Общият награден фонд на конкурса е 4800 лв. Журито е в състав представител на Дирекция „Култура, спорт, младежки дейности и връзки с обществеността“ при Община Ямбол, представител на Художествена галерия „Жорж Папазов“-Ямбол, представител на Дирекция „Образование, култура и връзка с обществеността“ при Община Сливен, представител на Художествена галерия „Димитър Добрович“-Сливен и преподавател/и по изобразително изкуство в среден и горен курс. Отличените автори ще получат парична премия поотделно за област Ямбол и за област Сливен, както следва:
– първо място – 300 лв.
– второ място – 200 лв.
– трето място – 100 лв.

Крайният срок за изпращане на творбите е 20 юли на адрес:
Културно-информационен център „Безистен“
За Регионален конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“
пл. „Освобождение“ №1
8600 Ямбол