Десетки собственици на „Harley Davidson“ пристигнаха в Котел

Собственици на емблематичната марка мотори „Harley Davidson“ избраха Котел за своята традиционна двудневна годишна среща. Тя се провежда под мотото „20 години на път“ и се организира от Harley Davidson Club Bulgaria (H-D.C Bulgaria), с подкрепата на най-голямата общност от напълно независими клубове „Harley-Davidson“ в света- Federation Harley-Davidson Clubs Europe.

В рамките на два часа „харлитата“ събраха десетки жители и гости на възрожденски Котел, които не пропуснаха възможността да се снимат за спомен с впечатляващите возила.

Гостите бяха посрещнати на пл. „Възраждане“ от кмета на Община Котел – Коста Каранашев, който изрази своята радост, че поканата му за провеждането на срещата в Котел е била уважена. Той запозна гостите с историята на града и околностите, след което покани всички членове на H-D.C Bulgaria на осмото издание на мотосъбора в Кипилово, който ще се проведе през 2024 година.

След традиционните снимки на площада, моторджиите посетиха музейната експозиция „Котленски възрожденци с Пантеон на Георги Раковски“, след което се отправиха към селата Медвен и Жеравна.

Заключителната част на срещата на H-D.C Bulgaria е тази вечер, а специален гост ще бъде Ивайло Ранов – Шеки.