Десетки медици и приятели се простиха с д-р Илияна Иванова

Десетки медици и приятели се простиха с д-р Илияна Иванова по време на поклонение, организирано пред МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. С минута мълчание и нестихващи ръкопляскания те почетоха жената, посветила живота си на това да лекува другите.

С трогателни думи директорът на болницата д-р Васислав Петров, д-р Милена Ченкова – началник на Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен и д-р Богдан Сотиров- председател на Сливенския лекарски съюз припомниха саможертвата на своята колежка и изразиха надежда,че осиротялото й семейство, което също е заразено с коронавирус, ще оздравее и ще се справи с тежката ситуация.

„От понеделник медици от Областната болница ще бъдат помолени да отидат и доброволно да работят един месец в Инфекциозното отделение, тъй като там персонала не достига“, каза д-р Васислав Петров и обеща, че въпреки всички трудности това отделение ще продължи да функционира и да лекува гражданите на Сливен.

Освен колеги, за да почетат починалата лекарка пред лечебното заведение, където е работила тя, дойдоха и граждани. Те поднесоха цветя и запалиха свещички в нейна памет, а някои си спомняха как д-р Иванова им е помогнала през годините когато е работила към Спешна помощ и в Инфекциозното отделение на Областната болница.

Припомняме,че снощи колегите й организираха бдение в нейна памет пред входа на Спешна помощ Сливен, а в 21.00 часа я аплодираха в последния й път под звука на пуснатите сирени на линейките.