Деница Сачева станала член на ГЕРБ, след като не я приели в ДСБ

Социалният министър Деница Сачева е кандидатствала за членство в ДСБ, но не е била приета в партията. Впоследствие е кандидатствала в ГЕРБ и вече е неин член. Това разказа тя в интервю пред bTV, в което водещият я върна към нейни реплики от 2013-а и 2014 година, когато като кандидат за депутат от ДСБ тя критикува ГЕРБ.

„Аз съм член на партията, така че очевидно съм приела политиките на партията. Станах член миналата година, 2019-а. Искам да се занимавам с политика и 2013 година ясно съм заявила, че искам да се занимавам с политика. Тогава бях кандидат за народен представител от ДСБ, участвах в предизборната кампания изцяло със собствени средства. Подадох молба за членство в ДСБ, не бях приета в ДСБ. Мислите ли, че отказът на Радан Кънев примерно да ме приеме в партията би трябвало да бъде достатъчно основание за мен да не се занимавам с политика? През всички години, в които съм се занимавала с политика винаги съм работила в дясното пространство и винаги съм работила по отношение на политики, които вярвам, че са полезни и нужни на хората.

Аз кандидатствах за членство в ГЕРБ и съответно бях приета. Това беше моето решение да кандидатствам там, бях приета, работя, правя политики, в които вярвам“, каза Сачева.