Ден на отворените врати в авиобаза Безмер по случай 1-ви юни

Су-25 в авиобаза „Безмер“Снимка: БГНЕС, архив

По случай Празника на детето в авиобаза Безмер е обявен Ден на отворените врати. От общината в Ямбол също са подготвили изненади и богата програма за най-малките жители на града.

Малките любители на авиацията ще имат възможност да се запознаят отблизо със самолетите Су-25, стрелково въоръжение, летателна екипировка и спасително оборудване в авиобазата между 9:30 и 12:30 часа.

Междувременно градският парк на Ямбол ще се превърне в арена на забавления, обявиха от общината.Разходки с джет по река Тунджа ще подари Клубът по водомоторни спортове с председател Валентин Захариев. Инициативата е насочена към децата от Комплекса за социални услуги.

В 17:00 часа ще се състои първата „Балониада “ в Ямбол – територия, запазена за хиляди балони с любими приказни и комикс герои.

Ученици от Езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол за поредна година организират благотворителна инициатива, като събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на 7-годишния Виктор Костадинов, който е с детска церебрална парализа.

БНР