„Демократична България“ започва консултации да дадем оръжия на Украйна

Демократична България“ осъди агресивните действия на Русия срещу Украйна и започва консултации за търсене на съгласие за оказване на военно-техническа помощ на Украйна. ДБ застава зад справедливата кауза на Украйна, увери Атанасов в изказване от парламентарната трибуна в началото на парламентарния ден днес. Според Атанас Атанасов неотменимо право е на Украйна да се отбранява, а свободата на Украйна е свобода за Европа.

Войната в Украйна засяга цяла Европа и всички цивилизовани нации, свободата и демокрацията трябва да бъдат защитени от агресивния режим на Кремъл. Като член на ЕС и НАТО и с оглед на съюзниците, които дадоха значителна военна помощ на Украйна, като отчитаме отбранителните действия на Украйна е напълно легитимно право и според Устава на ООН – помощта на нападнатия не е подкрепа за войната, а подкрепа за мира“, заяви той.

Срещу това скочи Костадин Костадинов от „Възраждане“. Държи ли се България като държава на българи, недоумява Костадинов, като посочи, че страната ни не е евакуирала българските моряци от блокирания кораб, нито се е загрижила за българското малцинство. Той предупреди, че който иска да хвърля бомби, утре една от тези бомби може да падне върху кораба с български моряци.

От „Продължаваме промяната“ предупредиха „Възраждане“ да не спекулират с темата за българските моряци.