Делото за убийство на Божидар от Сливен бе отсрочено заради лични причини на адвоката на обвиняемия

Дело за убийство през ноември миналата година на тридесетгодишния Божидар от Сливен бе отсрочено за септември, съобщи за БТА председателят на Окръжния съд в Сливен Мартин Данчев. Отсрочването е заради служебни и лични причини на защитника на обвиняемия.

Първото разпоредително заседание бе на 20 юни, а второто заседание трябваше да се състои на 13 юли, но адвокатът на подсъдимия е внесъл молбата за отсрочване в понеделник, 11 юли. Съдът е определил две дати за делото – 19 и 20 септември, заради големия брой свидетели и вещи лица.

Както БТА съобщи, на 29 октомври миналата година в лек автомобил, паркиран до Текстилната гимназия в Сливен, бе открит мъж в безжизнено състояние. 30-годишният Божидар е бил убит с множество прободни рани по тялото и врата. Младият мъж няма криминални регистрации, бил е спортист. Извършителят – мъж на 30 години, с инициали О.П., от Сливен, е задържан на 30 октомври в дома си, не е оказал съпротива и не е бил криминално проявен. Причината за престъплението, според разследващите, е ревност.

На 7 ноември м.г. десетки хора се събраха на протест пред съдебната палата в града и настояха за доживотна присъда без право на замяна за убиеца.