Дадоха на съд сливналия, убил пешеходец

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Тодор Д., обвинен за причиняване по непредпазливост смъртта на пешеходец, съобщиха от Прокуратурата.

Той е подсъдим за това, че причинил по непредпазливост смъртта на 88-годишен мъж. Престъпното деяние е извършено на 02.12.2019 г. в град Сливен. То е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл. последно,б.„б“, предл.1, вр. ал.1, б.„в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, тъй като е осъществено на пешеходна пътека.

По време на разследването е установено, че в деня на катастрофата обвиняемият потеглил от дома си в гр. Сливен в посока гр. Ямбол, за да отиде на работа. Времето било студено, пътната настилка била суха, видимостта била нормална за светлата част на денонощието. Поради заслепяване от изгрялото сутрешно слънце, обвиняемият не забелязал своевременно преминаващия по пешеходната пътека пешеходец и продължил движението си напред. Тогава настъпил удар между челната част на автомобила и лявата странична повърхност на пешеходеца. Пострадалият е бил приет в болница, където по-късно същия ден е починал.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 10.06.2020 г.