Да си пуснем силно „Имам човек“ и да направим „тих бунт“ в урните

Дайте да си пуснем силно „Имам човек“ и да организираме един „тих бунт“ в урните.

Новото видео към песента на Ицо Хазарта и Homelesz „Имам човек“ събра 1 милион гледания в YouTube за 3 дни. Информацията е от 21 октомври. Някои медии по този повод я обявиха за „песен на годината“. В клипа на „Имам човек“ Ицо Хазарта и Homelesz се разхождат като служители за борба с вредителите и се саморазправят с лицата на системата, която през цялото време пречи нещата да се случват по правилния начин.

Не сме проследили колко са гледанията в момента, може и да са стигнали 3 милиона, дори и 7 милиона, колкото сме българите. Някои казват, че рапът е музика на протеста. Рапът е най-обществено-политическата музика. А политиката няма по-точно огледало от рапа. Помните ли „Господин депутатът гледа девствено…“ от „Колега“ на Ъпсурт? Някой да е правил по-точен образ на обществото, политиката, медиите, икономиката, прехода, звездите му….

Моралистите се възмущават, че децата ни слушат нецензурни думи и срамни реплики. Или както се казва в друга песен на Ъпсурт „правя мръсни песни, но не ги въртите“. Никой не „превърта“ мисълта, че децата ни живеят в нецензурна среда и свикнаха със „срамното“. След като Ицо Хазарта констатира това още преди години сега явно е моментът да ни покаже как оцеляваме в тази среда – поединично, с думите „Имам човек“.

В припева се пее:

Имам човек в НАП

и ми дреме на г*за.
Имам човек в КАТ
и повече няма да ходя да се редя.
Имаме човек и тука, имаме човек и там –
имам откъде да купя и да ти продам.

Имам човек в НАП
и ми дреме на г*за
Имам човек в КАТ
и повече няма да ходя да се редя.
Имаме човек и тука, имаме човек и там

„Имам човек“ е спасението, а не „Имам право“.

„Дайте да си пуснем силно „Имам човек“ и да организираме един „тих бунт“ в урните.“

Tекстът е Ицо Хазарта и Homelesz, музиката и аранжиментът са на Димитър Ганчев, режисьор е Валери Милев, а оператор – Орлин Руевски.

Сливен нюз