Да не правим национално турне на отпадъците, заяви Емил Димитров

Снимка: БГНЕС

20-25% от отпадъците ще трябва да се изгарят, най-добре е това да става в София и да не правим национално турне на отпадъците в страната. Освен това София ще реши половин България“, заяви пред БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

„В момента се горят отпадъци на 4 места в страната – 3 циментови завода в Северна България и в Сливен“, съобщи той.

Димитров обяви и че е готов да напусне поста, ако това му бъде поискано, въпреки че от назначаването му не са изминали и два месеца. „В момента имам само едно палтенце и едни капки за очи ми стоят на бюрото. Ако нещо има, съм казал портиерът да ми ги донесе долу, да си отида, няма и да ви притеснявам“, заяви Димитров. „Вчера си събрах нещата, ако решат да сдавам поста, няма да създавам проблеми, ще го сдам, ако решат, че трябва да продължа да работя, ще продължа да работя“, добави той.

Екоминистърът реагира много остро на случващото се в „Басейнова дирекция – Пловдив“ и в РИОСВ – Враца. В понеделник директорът на басейновата дирекция инж. Цветелина Кънева беше задържана, а Емил Димитров отправи сериозни критики към начина, по който е проведена акцията по задържането й. „Браво, че там имаше въоръжени мъже, предполагам, че тази жена с химикалката е могла да застреля някого или да бъде терорист. Явно гледаме много филми за Рамбо в Пловдив“, заяви Димитров. Той съобщи, че всички служители на РИОСВ – Враца, са пред напускане заради човек, който е назначен от Бойко Борисов и създава паника.