Д-р Петканска, известна с добро сърце и точна ръка, празнува днес!

Личен празник – рожден ден, отбелязва днес д-р Събина Петканска – познат и уважаван хирург и един от малкото специалисти по детска хирургия в Сливенско.

Известна с добро сърце, точна ръка и безкрайна отговорност и готовност да поема тежки случаи, тя е едно от лицата, с които Сливен се гордее.

Наследила е всеотдайността от баща си д-р Васил Петкански и от майка си Грета Петканска, които заедно посвещават живота си и на медицината. 

д-р Събина Петканска и д-р Васил Петкански
д-р Събина Петканска и д-р Васил Петкански

Оперира заедно с баща си, помага на болните да се преборят с дебрите на здравната система и често чука на вратите на колеги лекари-специалисти, за да осигури помощ на хора в нужда, дори когато не са нейни пациенти.

Участието й в обществения живот и в местната политика като бивш общински съветник от БСП, може да е добър пример за мнозина – тя винаги е вършила работата си тихо, последователно, с усмивка, но и с резултат.

Ще бъде добре за Сливенска област, ако д-р Петканска е едното от нашите лица в бъдещото Народно събрание. Партиите са важни, но най-важни са хората, които ги представляват.

Пожелаваме й успех и попътен вятър по пътя й напред – професионален, обществен и личен!