Чужденец „резервира“ с туба и заплашително послание паркомясто в Равда

Чужденец, за когото местни имат съмнения, че е украинец, „резервира“ с туба за вода и заплашително послание паркомясто в Равда. Снимка на ограничаващото паркиране от „случайни“ хора творение, стана една от най-обсъжданите теми през последното денонощие.

В 10-литровата туба, има поставен лист А4, на който на английски е написано: „Don’t park here. You will regret!” или в превод “Не паркирай тук! Ще съжаляваш!“. Съдейки от това, че изречението не е особено граматически коректно, може спокойно да се направи заключение, че английският език не е „майчин“ на човека, написал бележката.

Според местни ул.  „Бриз“ редовно е „пълна“ с автомобили с украински регистрации, което провокира мнозина да счетат, че посланието идва именно от човек, избягал преди месеци от разразилата се в края на февруари война. Дали това е така обаче няма как да се потвърди.

Интересното в случая е, че практиката за „резервация“ на паркоместа с туби и други подръчни материали не е нова – тя често се използва, основно от българи в някои от най-пренаселените места в Бургас и околните градове. Разликата обаче е, че досега рядко се е случвало към импровизираното заграждение да има добавено и меко казано заплашително послание. И то на чужд от българския език. Напълно възможно обаче е и посланието да е написано именно от българин, на когото му е „писнало“ от това туристи да паркират на „неговото“ място в летните месеци.