Четирима задържани при спецоперация на полицията в Сливен

Разкрити престъпления и множество проверки при специализирана операция на полицията в Сливен. Акцията е проведена на 27 октомври от 69 служители на РУ-Сливен, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Сливен, сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Сливен и ОДБХ-Сливен. Целта е противодействие на престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на конвенционалната престъпност.

В хода на операцията са извършени проверки на 58 търговски и други обекти, проверени са 209 превозни средства и 289 лица, от които 24 от криминалния контингент. Задържани са четирима за извършени престъпления: Кражба на 2 бр. тонколони и усилвател от молитвен храм в кв. „Надежда“, на стойност 4000 лева.; Кражба на хранителни продукти и вещи на стойност 500 лева от  частен дом в гр.Сливен;  Кражба на хидрофорна помпа от частен дом в гр.Сливен на стойност 240 лева; Кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси 9“ на стойност 2200 лева; Кражба на мобилен телефон „Самсунг А 80“ на стойност 1300 лева. Установен е водач на МПС, който си служи с неистинска шофьорска книжка полски образец. Работата по случаите продължава по образуваните досъдебни производства.

По време на операцията са установени 69 административни нарушения. Съставени са 30 протокола за предупреждение по Закона за МВР във връзка с недопускане извършването на престъпления против политическите права на гражданите. Продължат разпитите на лица по събраните материали в хода на проверките.