Честване на Трети март – Националния празник на Република България в Сливен

С церемония по издигане на националния флаг на пл. „Хаджи Димитър“, днес в Сливен бяха отбелязани 144 години от Освобождението на България от турско иго.

Честването на националния празник събра множество граждани и гости на Сливен на централния градски площад, които дойдоха да изразят почит към загиналите за свободата на България.

Благодарствена молитва за здраве на българския народ отслужи отец Евгений от Катедрален храм „Свети Димитър“.

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци положиха – от името на кмета Стефан Радев – зам.-кметът Румен Иванов, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Вълчев, народният представител Татяна Султанова-Сивева, от името на командира на Центъра за подготовка на специалист полк. Любомир Вачев, от името на народни представители от сливенски избирателен район, директори и представители на институциите в града. Цветя в памет на героите, отдали живота си за Освобождението на България поднесоха още училища, военно-патриотични съюзи, граждански сдружения, политически партии, организации, граждани.

„Нека днес си спомним и с дълбок поклон и признателност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е струвала. Вярвам, че заедно можем да работим в името на националната кауза, общото благо и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни. Да живее България!“, написа на официалната си страница по повод Трети март кметът Стефан Радев.

Празничният ден ще завърши с фойерверки от Хамам баир.