Частен социален патронаж в Сливен доставя храна на нуждаещи се за 3.50 на ден

Супа, основно ястие и хляб, на цена 3.50 лв. доставя частен социален патронаж на нуждаещите се в Сливен. В цената е включен и транспортът.

Менюто се доставя след предварителна заявка, направена на телефони 044/63-57-37, 0884 226 579, 0884 226 890 от 9:00 до 17:00 часа на предходния ден.

Патронажът, организиран от фирма за кетъринг услуги „Кей енд Ви” ООД, работи в съответствие с разпорежданията на РЗИ за подготвянето, опаковането и запечатването на храната в епидемични условия. Засилени са противоепидемичните мерки в работните помещения – дезинфекция, филтър, провежда се ежедневен инструктаж. Всички работници са снабдени и използват лични предпазни средства. Заради с усложнената епидемична обстановка всички потребители получават храна в кутии за еднократна употреба, оформени като индивидуални пакети.

В общината има много самотно живеещи пенсионери и възрастни двойки, които са в групата с висок риск за живота при заразяване с COVID 19. Хиляди семейства в Сливен останаха в къщи и заради затварянето на детските градини и училищата, в трудно положение са самотните родители, които отглеждат сами децата си. Частният социален патронаж на „Кей енд Ви” подкрепя усилията на Общината да се справи с извънредната ситуация.