БСП предлага: 6500 лв. за второ и трето дете

Сериозни изменения в актуализацията на бюджета на настоящата година искат от БСП. Сред идеите на левицата, които те ще внесат преди второто четене на изменението на бюджета е да се дават по 6500 лева на осигуряващи се семейства при раждането на второ и трето дете, както и да се дава еднократна помощ от 250 лева в началото на учебната година за децата от 2 до 4 клас. Предложенията представи на брифинг в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова.

Освен това от „столетницата“ предлагат увеличение на обезщетенията за отглеждане на деца до 7 години, даване на повече пари за болниците, за граничарите, за културните дейци и др.

Въпреки стотиците милиони, които иска БСП да се дадат на редица сектори, това нямало да вкара бюджета в дефицит. Причината – щели да се спре даването на пари по редица пера като например КЕВР, купуването на още ваксини и др.

„За съжаление „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ не приеха предложението ни да направим обща група и да определим тези общи предложения, които да внесем заедно, за да гарантираме мнозинство, което да ги приеме. Това е изключително важно, защото рискуваме много“, горестно констатира Нинова, цитирана от News.bg.

„Призоваваме за разум и отговорност, а не за предизборно наддаваме“, призова тя.