Британският пастор получи обвинение за посегателство над малолетни ромчета от Сливен

Снимка: Стоян Радев, БНР-Сливен

Задържаният 47-годишен британски пастор Даниел Хъл е обвинен в сексуални посегателства на малолетни и непълнолетни от ромския квартал „Надежда“ в Сливен. Това обяви районният прокурор Катя Колева. Районният съд в петък късно вечерта реши да го остави за постоянно в ареста.

Според информацията на полицията разследването по случая под надзора на прокуратурата, е протекло от месец юни до 10 август, когато е задържан в дома си. Прокурор Колева поясни в какво е обвинен Хъл.

„Даниел Хъл е извършвал полови сношения с малолетни и непълнолетни лица от мъжки пол и то в условията на продължавано престъпление.“

В ромския квартал, където се намира молитвеният дом на английския пастор, някои казват, че давал пари на децата, други че помагал на бедните.

„Той дава пари на децата тук. Купува къщи, мебели за семействата, печки. Прави добро, ама с децата се гаври.“

„С пари, с финанси построи къщи. Те нямаха някои тоалетни, бани не знаеха какво е.“   Това са част от мененията, които събра кореспондентът на БНР в Сливен.

Очаква се тази седмица защитата на Хъл да обжалва задържането му под стража пред Окръжния съд и да поиска по-лека мярка.

Сливен нюз припоня, че британският пастор бе задържан и през 2019 г. със същите обвинения, но по-късно бе освободен.

Британец-педофил, блудствал с момчета в Сливен задържаха криминалисти

Източник: БНР-Бургас