Британец-педофил, блудствал с момчета в Сливен задържаха криминалисти

Арестът е осъществен на 10 август. Британският гражданин е установен в жилището, което обитава в град Сливен. Във връзка с разкриването и документирането на престъпната дейност, в рамките на няколко месеца, криминалистите са предприели редица процесуално-следствени действия, проведени под надзора на прокуратурата. За кратко време е свършена голяма по обем работа, в резултат на която мъжът е задържан по подозрения за извършване на блудствени действия с малолетни и непълнолетни момчета.

Отведен е в РУ-Сливен и първоначално му е наложена полицейска мярка от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на
Районна прокуратура-Сливен.

Запознати информираха Сливен нюз, че сатава въпрос за „стария познанйник“ на полицията – британският пастор от кв. „Надежда“. Той вече бе задържан веднъж през есента на 2019 г. Тогава 44-годишния Даниел Х. бе задържан в квартал „Надежда“ и срещу него бе образувано досъдебно производство за педофилия. Той е обвинен за това, че на неустановени дати през периода м. януари 2019 г. до 11.09.2019 г. в Сливен, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на повече от две малолетни лица – четири момчета, всички от ромската махала в Сливен. Ако тогава бе признат за виновен, трябваше да режи от 5 до 20 години. Това обаче не се случи.

До повторния арест се е стигнало след огромен обем работа от страна на полицията съвместно с прокуратурата. Тревожна е и неофициалната информация, че част от семействата на пострадалите деца са маргинализирани и се въздържат да свидетелстват срещу изверга, защото той черпел и се грижел добре за децата. Така криминалисти и прокурори пак са изправени пред риска работата им да не завърши със затовор за британеца, чиито „дела“ в Сливен са известни.