Божидар Андреев бе награден с почетен плакет на ММС

Източник: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС бронзовия медалист от Световното първенство по вдигане на тежести Божидар Андреев.

На шампионата в Патая (Тайланд) тежкоатлетът ни завоюва бронз в двубоя на категория до 73 килограма. Българинът завърши с 346 кг след само една грешка в шестте си опита и остана само на килограм от второто място. Тежкоатлетът ни спечели и два медала в отделните движения – сребро в изхвърлянето със 157 кг и бронз в изтласкването със 189 кг.

С успешното си представяне на шампионата на планетата Андреев вече е трети в класацията за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. За Игрите догодина се класират първите 14 в ранглистата, а европейският шампион от тази година трябва да участва в поне още три състезания до другото лято според регламента. Божидар Андреев ще се включи в Европейското първенство за мъже до 23 години в Букурещ, което започва на 17 октомври. Надпреварата в румънската столица също носи ранкинг точки.

По време на срещата президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев заяви, че тази седмица Управителния съвет на централата ще заседава във Варна и ще определи състава на националните отбори за мъже и жени за следващите състезания.

Почетни плакети от министър Кралев получиха треньорът на националния отбор Иван Иванов и личният треньор на Андреев – Пламен Братойчев.