Бойко Борисов: Радев ходи като дърта свекърва след нас

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отговори на критиките на президента Румен Радев за извънредното положение. Той бе на посещение, заедно с генерал Мутафчийски, в завода „Арексим“ в Смолян, който произвежда защитни маски и очила.

„Аз сутринта му се обадих, да му изкажа съболезнования, в чисто човешки план. Просто се чудя… в ден, в който баща ти е умрял, да говориш нелепици. И аз няма да го направя. Просто приемам, че всички тези нелепици, които е казал, защото цял свят е направил като нас, ЕК прие варианта 60/40, стотици фирми вече са се записали. Можем много да говорим, но в такъв тежък за него ден, аз не бих си го позволил. Нямам такъв морал“, заяви премиерът.

„А иначе бих казал за мерките – един родител, който си обича децата, когато трябва да го заведе на ваксина или когато трябва да го заведе на зъболекар, детето плаче, дърпа се, страх го е, но истинският родител знае, че само това може да му спаси живота за в бъдеще и то да е здраво. И колкото и на майката, и на бащата да им е криво, че това дете страда, те го завеждат и правят тези манипулации. Това мога да кажа“, каза Борисов.

„Толкова и нас ни боли. Но ето, ако президентът счита, че извънредното положение е ненжуно в цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално – това е предложил днес той. Като някоя дърта свекърва, ама от тези злобните, само ходи и върви след нас. Ние обикаляме България, за да възстановим производсвото, да дадем бизнес, да им дадем поръчки, хляб да ядат. И някой излезе, дали му там листчето, каже пет приказки и се прибере“, допълни още премиерът Бойко Борисов.

Той се възмути, че Радев не е отговарял на журналистически въпроси и нарече това цензура.