Бороисов къса отношенията с Българския футболен съюз – иска оставки на ръководството и ревизия

Йордан Лечков бе основният мотор при преизбирането на Борислав Михайлов за Президент на БФС през 2018 г.
Йордан Лечков бе основният мотор зад преизбирането на Боби Михайлов за Президент на БФС през 2018 г.

 

Министър-председателя на България Бойко Борисов заяви, че правителствто не  иска да има нищо общо с Българския футболен съюз докато начело на централата му е Борислав Михайлов. Борислав Михайлов е дългогодишен Президент на БФС, негов Първи вицепрезидент е Йордан Лечков.

Също така се спира и финансирането на футболната ни федерация поради постиганите незадоволителни резултати.

Много и инвестирани пари и лошо представяне – освен тази причина, поводът е вчерашният мач с Англия, заради който България влезе в международните хроники като расистка страна.

Държавата спира взаимоотношенията си с Българския футболен съюз. Това потвърди в Министерския съвет спортният министър Красен Кралев.

Премиерът Бойко Борисов го е привикал по спешност, за да обсъдят вчерашната ситуация, при която България падна с 6-0 от Англия и влезе в световните медии с расистки изпълнения от страна на агитките.

През последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол, припомни министър Кралев. Построени са много стадиони, осветление и са давани средства за развитие на детско юношеските школи. Заради вчерашните изпълнения премиерът Бойко Борисов е разпоредил да бъдат прекъснати отношенията с БФС до подаване на оставка от страна на председателя Борислав Михайлов.

Искаме оставката заради цялото състояние на българския футбол и инцидентите вчера, отсече Кралев. Държавата не може повече да толерира подобно поведение, категоричен бе спортният министър.