Борисов за КЕВР: Мандатът им е изтекъл

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че още днес ще обсъди с КЕВР анонсираното поскъпване с 20 процента на цената на парното. Борисов подчерта, че мандатът на КЕВР е изтекъл и допълни:

„Говорят за в бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Ние към днешна дата имаме с 42% намаление на цената на газа, даже и повече, и то със стара дата. И ти казват ще вдигнем с 20% цената на топлофикация. Да, през годините, топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха, помните и при Орешарски не вдигаха цената и то така или иначе или ще влязат в час и ще говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да ги опровергават, днес ще го опровергават. През една седмица те ми правят такъв проблем. Ние такива тежки проблеми с „Газпром“. Не с 4, с 42% свалихме цената и съответно очакваме да има резултат“.

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков преминаха по трасето на 23-километровия обход на град Габрово, който официално се пуска за движение от днес.