Борисов събира ГЕРБ, за да стегне партийните редици

На фона на нестихващи протести в цялата страна и с основно искане за оставката на премиера Бойко Борисов, ГЕРБ готвят национална сбирка в София за утре – 5 август, стана ясно от медийни публикации. От пресцентъра на управляващата партия не отрекоха пред „Сега“ за събитието, но отказаха да разкрият какъв ще е дневният му ред, както и кога и къде точно ще е мероприятието. Само са отговорили, че по обяд ще има официално съобщение за него.

Според публикации в социалните мрежи, позоваващи се на официални писма от ГЕРБ, утре по обяд се очаква в София Тех Парк да се събрат между 4000 и 5000 партийци от цялата страна, които да се срещнат с партийния лидер и премиер Бойко Борисов. Събитието е анонсирано като партийна конференция с ръководството на ГЕРБ, но без да има ясен дневен ред. Интересна подробност е, че на територията на София Тех парк няма зала, която да може да побере толкова много хора.

В анонса до членовете на ГЕРБ е написано, че в столицата трябва да дойдат партийци от цялата страна, като за всяка област има квота за присъстващи, както и график на пристигане. Задължително било да се пътува с автомобили, както и да се спазват противоепидемичните мерки заради коронавируса.

Неофициално депутати от ГЕРБ коментираха, че най-вероятно Борисов ще произнесе реч, в която да анализира политическата обстановка и протестите в страната, както и какво възнамерява да прави занапред. Според други представители на партията Борисов искал да стегне партийните редици, предвид и сформирането на новата партия на Цветан Цветанов, доскорошен втори човек в ГЕРБ.

„Сега“ е изпратил и въпроси на Борисов за сбирката, но до този момент отговор няма.

Заради изтичането на информация в медиите за националната среща, както и че се готви протест пред София Тех парк, събитието може да се отмени в последния момент.