Борисов: Рашков ме призова на разпит

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е получил призовка от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков.

Той ме призовава да се явя в четвъртък, в 10:00 ч. в Главна дирекция на полицията на разпит“, посочи Борисов и продължи: „Като лидерски победител в София, победил всички в моя избирателен район. Да се явя при инспектор еди кой си за извършване на следните действия – снемане на сведения. И пише още да си нося лична карта“.

„Исках да се включа само това да кажа, защото питате къде е Рашков. Ето, тук е, писал е призовки сладурът“, допълни Борисов по време на брифинг на ГЕРБ, в който партията поиска оставката на Централната избирателна комисия.

На въпрос кога и къде е получена призовката, Борисов обясни: „Току-що я получих, около 11.00 ч. ,иначе аз не правех сметка да излизам днес след вчера. Все пак не водя шоу в най-гледаното време на праймтайма години наред“.

„Не знам какво да очаквам от Бойко Рашков. Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите, защо съм им бил лидерите в София. Най-вероятно ще ме питат защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки, защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажем“, предположи Борисов и заяви, че отново „ГЕРБ е костицата в гърлото“.

Не могат да направят Слави първи, излагат се два-три дена вече и нещо трябва да ми направят. Надявам се да си изляза жив, другото не знам как ще се развие. А и въобще да изляза, може да ме задържат, не ги знам. Те са се разправяли така с опозицията, така че…“, посочи още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Dariknews.bg.

„Има вероятност да питат и за тези 15 000 македонци, които Рашков твърдеше, че ще гласуват за ГЕРБ, сигурно са ги пратили в НАСА на кастинг за изстрелване към Луната. Защото ги няма. И това е лъжа“, каза от своя страна Тома Биков.