Борисов: По 50 лева на пенсионерите, докато има пандемия, после – индексация

Снимка: БГНЕС

Индексация на пенсиите може да има, след като се спрат помощите от 50 лева месечно. Това каза в село Лесидрен премиерът Бойко Борисов, който по-рано бе на посещение в Ловеч.

Заедно с премиера беше и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, а след това ще има индексация, каза Борисов.

„Вчера имаше избори в 16 населени места и в две общини – резултат от тях са че ГЕРБ побеждава в 11 населени места и две е на балотаж“, каза Борисов.

„Като слушаш социологическите агенции – нас вече ни няма и то защото колегата Цветанов пожела да си направи нова партия. За всички правим, не само за малките населени места, каза Борисов по повод коментари, че само той е обърнал внимание на малките селища.

„Само съединението прави силата. Какъв е този зор да правим предсрочни избори. В люта битка сме с ДПС. Навсякъде БСП и ДПС играеха заедно на изборите. Разбра се, че БСП и ДПС ще правят коалиция и в момента играят заедно и само срещу ГЕРБ“, каза Борисов.

Борисов попита пенсионерите в селото дали си получават добавката от 50 лева, която вече трети месец отпуска правителството като помощ за времето на пандемията.

„Докато има пандемия, ще е така, каза премиерът. – Не може едновременно да индексираме пенсиите и по 50 лева да даваме, защото това са по 108 милиона лева на месец. Щом свърши пандемията ще индексираме и пенсиите.“

Борисов добави, че правителството отпуска помощи и на всички, които се борят на първа линия с пандемията.

„На полицаи, учители, социални работници, на всички които са на първа линия, се дават пари“, уточни той.