Борисов от Котел: Румен Радев разедини нацията

Румен Радев успя да разедини нацията. Ние избрахме да посетим Котел, защото много думи на Георги Раковски са сякаш писани за днешното време. Има агресия, има война. Целият демократичен свят осъжда това. Ние също осъдихме войната в Украйна. Но не можем да забравим историята си и да не почетем героите на България!, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Котел. Той е там по случай Трети март.  Заедно с Борисов бяха зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, Делян Добрев, Десислава Танева и Георг Георгиев.
Не му стигна, че искаше да разедини ГЕРБ от народа. Сега иска да направи това и с другите партии, каза още Борисов.
„Румен-Радевата зима иде. Опашки пред бензиностанциите. Чудовищни увеличения в цените на тока и газа. Нека не се оправдават с войната! Цените се вдигат от юни миналата година. Змията трябва да се неутрализира, докато е малка. Време е да си подадат оставката и да освободят България от присъствието си!“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Новите управляващи счупиха държавата, но сега трябва да се събира. Както възрожденците са я събирали, същото е и сега, допълни още той.
Румен Радев е умен човек. Той разбира, че „Продължаваме промяната“ ще го изпрати на дъното. Сега спешно му трябва заместник на ПП-тата, смята Борисов.
Новите управляващи са еманация на корупцията. В деня, в който започва войната, правят сделки за милиони с газа. Изпразнили са хранилището в „Чирен“ след като засекретиха заседанието на комисията по енергетика. Най-корумпирани са тези, които правят списъците. Къде са милиардите, които изтеглиха новите управляващи?! В нито една сфера няма подобрение. Хората искат оставката кабинета “Петков” на втория месец, не на 12-тата година. Това управление ще ни завлече на дъното, заяви още  Борисов.
Председателят на парламента вкара в една точка от дневния ред две решения – оставката на министър Янев и гласуване на новия министър. После ме питат защо сме гласували „за“ и сме ги подкрепили. А какво да направим?! Да оставим в тази ситуация държавата без министър на отбраната ли? Колко беше цената на нафтата при модела „Борисов“, а колко беше цената на газа или на храната? И колко е сега при партийните експерименти на Румен Радев?, каза той.
Но хората усещат промяната всеки ден – в магазина, на опашките. Кирил Петков изпусна момента да предотврати редица кризи. Видно е, че аматьорщината в управлението не е работеща. Време е за оставка, завърши Борисов.