Борисов обяви: Връщаме мандата

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС връща мандата за съставяне на правителство. Това стана ясно от изказване на премиера в оставка, който събра Изпълнителната комисия на ГЕРБ в дома си, където се възстановява след спешна операция на коляното, цитиран от Днес.бг.

Според него ИТН няма да състави правителство.

„Те няма да направят правителство, страх ги е и няма да постъпят отговорно като нас, да кажат Слави Трифонов премиер, вътрешен министър този“, коментира Борисов.

„Вчера видях как веднага се метнаха на депутатските мерцедеси, за които твърдяха, че ще слязат от тях, как си гласуваха заплати над 10 000 лева, как се върна най-порочната практика в парламента гласуването с чужди карти“, посочи той.

Борисов предупреди депутатите и най-вече тези от ИТН, които според него още не знаят, че преките излъчвания носят и риск.

„Чухме как трябва да се режат крайници на политическите опоненти, че не трябва да им се дава думата. Адвокатите на мутрите гласуват, че до обед техните кантори ще защитават престъпниците , а следобед привикват главния прокурор да им се отчете какво работи. Каква независимост на съдиите ще има като адвокатите на мутрите ще го питат какво работи“, скочи той.

„Това са хора безотговорни хора, водени от омраза само, нямат дори и юридически капацитет, провалят всичко до което се докоснат, трябва да има живи предавания максимум да ги видят хората какво представляват“, каза той.

„Мразят ни, защото сме им оставили най-стабилната държава през последните години. И с кризата с коронавируса се справихме. Защо не поемат отговорност за Щаба, а веднага се хвърлиха за Изборния кодекс? Това са безотговорни хора с никакъв опит„, коментира Бойко Борисов след като ДБ и ИТН отказаха разговори с ГЕРБ за съставяне на правителство.

Премиерът в оставка отсече, че ГЕРБ е показала на избирателите, че е готова на компромиси и е отговорна.

Той препоръча на депутатите от партията да подкрепят останалите в в НС.

„Ще има нови избори, ако не сме първи, ще сме втори, но пак ли ще е така, пак ли ще бягаме от отговорност?“, риторично попита премиерът в оставка.

„Работете си в парламента и не се подвеждайте, защото хората гледат, българите са много мъдър народ и заради това не ни дадоха да управляваме сами, а под контрол, защото много компромати направиха“, каза Борисов.