Борисов на изписване от болницата: Ще върнем мандата, ако не ни подкрепят!

Ще върнем мандата, ако преговорите не дадат резултат, даде да се разбере премиерът в оставка Бойко Борисов, когото днес изписват от болница, цитиран от Днес.бг

„Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък сутрин мандата“, каза той пред журналисти. Според него с втория мандат на „Има такъв народ“, ако не приемат със 165 депутати управлението, „това са страхливците, това са бъзльовците, ако не поемат да влачат каруцата“.

Значи не са отговорни хора и всички ще тичат при татко Румен (Румен Радев – бел. ред.) да се бие вместо тях, каза Борисов и в отговор на въпрос дали ще влиза в тази битка, каза: „Естествено, като отиде служебното правителство, да“.

Не му завиждам на Слави, ако вземе мандат, коментира още Борисов, като изреди примери как трудно се водят преговори – със Сидеров, с Каракачанов, с Валери Симеонов по отделни теми.

Борисов попита и сега кой ще носи отговорност.

„Само се моля на моите да стоят по-дълго в парламента, да видят какво са си причинили, какво са избрали. Корнелия Нинова всеки ден съм й в устата, но не съм аз, който я скара с нейните хора, и вчера Станишев й отговори, коментира той.

Един депутат символично винаги ще дам, коментира премиерът в оставка подкрепа за кабинета на втората сила.

Борисов разказа история как Иван Костов не е подал ръка на Слави Трифонов, когато са били на кино. Той каза още, че му е странно как „Демократична България“ е готова „без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов“.

Ние подкрепяме разследването за „Росенец“ и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия, каза Борисов.

„Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши“, добави той.

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов, Борисов отговори:“ Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу“.