Борисов към АПИ: Защо ми правите номера? Бързо ще се разправя с вас!

„Шефът на АПИ тука ли е? Що ми правите тези номерца, а, що ми правите номера?“ Това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на правителството. Повод за гнева на премиера бяха вчерашните протести на жители на Нови Искър, които трябва да плащат тол такса, за да преминават по Околовръстния път на столицата.

„Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?“, обърна се премиерът към шефа на АПИ Георги Терзийски, който го изслуша прав и с наведена глава в залата на МС.

„Как може да ми изкарвате хората на улицата за някаква абсолютна глупост? Как ще плащат от Нови Искър, или от Банкя, или от съседните места винетки? На изборите за София те гласуват ли за кмет на София? Защо ми го правите? Не, питам, репетирате дали ще ви оправя още днеска, или какво? Провокирате ме дали много бързо ще го направя или до следобед, това ли искате да ми кажете?, каза премеирът.

Той заръча на Терзийски: „Във всеки център на населеното място около София, отиваш лично днес, заставаш на площада и като едно време тея глашатаите „Няма да има винетки“, викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава, ясно. И още един път, ако ми направите така, да се задъхам преди Министерски съвет, ще бъде много критично за вас, много бързо критично“, заяви Борисов и после разпореди: „Свободен си!“.

Терзийски веднага напусна заседанието.