Борисов беше разпитан в Националната полиция

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“, това потвърди в кулоарите на парламента вътрешният министър Бойко Рашков.

„Най-накрая този човек трябва да е на разпит, за да каже има или няма пачки в нощното му шкафче, както и златни кюлчета“, каза Рашков, цитиран от Dariknews.bg.

„Борисов трябва да каже коя е Мата Хари, за която се твърди, че е поставила парите и кюлчетата и ги е снимала. Мисля, че е редно той да е така добър да съдейства на органите за разследване да открием Мата Хари и да изясним чрез нея какво е станало“, допълни МВР министърът.

Няколко минути по-късно от профила на Борисов във фейсбук беше показано на живо как той излиза от полицията.
На въпрос от медиите за какво точно е бил разпитът, Борисов бе лаконичен: „За това как съм успял да държа доходите на българите толкова високи, как съм успял да държа най-ниската цена на газа години наред, как съм успявал толкова години да държа тока на българите толкова нисък, как най-добре сме се справяли в Европа с миграцията”.

„Никога не съм притежавал нито кюлчета, нито съм купувал, нито съм притежавал каквото и да е било. Извикаха ме по телефона на разпит“, посочи още той и допълни, преди да се качи в колата: „Докато падна, така ще бъде“.