Борисов: 16 млн.лв. за младите, за да може като ги обучим, да излязат на протест

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов пусна видео на официалния си профил във „Фейсбук“, в което съобщава едно от решенията, взети от кабинета по време на днешното заседание на Министерски съвет, което се проведе дистанционно.

Става въпрос за средствата, които правителството отпуска за училищата.

„Както поехме ангажимент, взехме решение за училищата по природни науки, математически науки, да им оборудваме кабинетите, съответно с най-доброто, за да може младите хора, децата, учениците, като ги обучим добре, да излязат на протест“, казва в 10-секундното видео Борисов.

Средства в размер на 16.5 млн.лв. са гласувани за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България.

Парите са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.

В профила на Борисов още пише: „Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.“