Блокираха движението на пътен възел „Капитан Андреево“ заради „изборния туризъм“

Снимка: Булфото

Протестиращи с плакати „Не на изборния туризъм“ блокираха пътния възел „Капитан Андреево“ и движението на граничния пункт на влизане от Турция е спряно, съобщи БНР.

Около 50 души са на пътното платно на около километър и половина от пътния възел. Плакатите, които издигат гласят: „България гласува за президент, а не друга, чужда държава“.

В района има засилено полицейско присъствие, като властите настояват да бъдат пропускани превозни средства с болни хора, деца и автомобили с бързо развалящи се стоки, пише News.bg, позовавайки се на БНР.

Веселин Илчев, който се представи като организатор на протеста, заяви, че не са свързани с нито една политическа партия и са се организирали в социалните мрежи.

Протестиращите се заканиха, че няма да позволят преминаването на нито една превозно средство и на хората, които са в тях, идващи от южната ни съседка, които биха могли да подадат гласа си днес за президент.

Вчера се стигна до напрежение между България и Турция на официално равнище заради операцията на Митниците и НАП на пункта на българо-турската граница и забавянето на автобуси за проверка. Нашите гранични власти обаче обявиха, че значителни количества контрабанда са били спрени при специализираната операция.