Близо сто жители на Котел се включиха в почистване на града

Днес, в град Котел, се проведе първата от двете предвидени за годината акции по почистването на града. Инициативата беше подета от кмета на Община Котел – Коста Каранашев като логичен резултат на постъпилите сигнали от граждани за замърсени обществени места в града. Поддържането на град Котел в сравнително чист вид е приоритет за ръководството на Общината, но винаги има какво още да се желае.

Общинската администрация осигури ръкавици и чували за всеки желаещ да се включи в почистването. Осигури се и специализиран транспорт за извозване на събраните отпадъци. Местата за почистване бяха предварително определени, а акцент в акцията беше събирането на битов отпадък от зелени площи и от места, на които има засилен туристически интерес.

В кампанията освен екипът на кмета Каранашев, се включиха още председателя на Общински съвет Котел – Христина Чолакова, служители от Общинска администрация, ЦРДУ – Котел, ЦСРИ – Котел, Исторически музей, Социален патронаж – Котел, Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел, Природонаучния музей и ОП „Озеленяване“.

Община Котел умолява съвестните граждани, които пожелаха индивидуално да се включат в почистването на града, да оставят събрания отпадък в чували до контейнерите, откъдето те ще бъдат  извозени от ОП „БКС“- Котел.