Близо 86% от училищата в Сливенска област се включиха в първия ден на онлайн обучението

Около 86% от училищата в област Сливен са се включили в първия ден на онлайн обучението. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. Тя коментира, че учителите са подготвени и имат необходимите технически умения за такъв образователен процес.

„Там, където се преподава онлайн, се поставят практически задачи, упражнения и обобщения, а там, където това е невъзможно, ще се търсят алтернативи“, каза Чолакова.

Някои училища, които няма да могат да осъществят обучение чрез електоронни устройства, поради това, че учениците нямат такива условия, от голяма важност тук е ролята на класните ръководители и на всички учители. Те сами ще решат, според ситуацията, какви задачи да възлагат и по какъв начин. Това се определя и от ръководството на самото училище.

Началникът на Регионалното управление на образованието бе категорична, че се прави всичко възможно за съхраняване на връзката на децата с училището в дните на изолация. Чолакова призова децата да гледат и образователните програми, които ще стартират по БНТ 2.