Близо 620 лева за закупуване на широколистен посадъчен материал са събрани от благотворителния мартенски базар в Котел

Благотворителният мартенски базар под надслов: „Купи мартеница – дай живот на гората“, който Община Котел организира в рамките на една седмица събра близо 620 лв. През изминалите седем дни от мартенския кът в Котел са се възползвали жители и гости на града, които са закупили над 350 мартенички на символични цени.

Кметът Коста Каранашев благодари на всички хора, решили да зарадват своите  близки, роднини и приятели чрез закупуване на мартенички от базара и с това допринесоха за хубавия завършек на кауза. Градоначалникът отправи своята благодарност и към всички, които се включиха в изработването на мартеници в помощ на гората.

Към инициативата на Община Котел, освен нейни служители се включиха още  дами от Пенсионерски клуб „Вида“, петокласници от СУ „Георги Ст. Раковски“ и деца от кръжок творческо обединение „Дарования“ към НЧ „Съгласие-напредък 1870“ и Общинска библиотека „П. Матеев“.

Със събраните средства Община Котел ще закупи широколистен посадъчен материал, който ще бъде засаден на подходящо място, в подходящо време за това.