Близо 250 деца от училище в центъра на Сливен са били изведени от сградата заради пожар в съседна къща

Близо 250 деца от училище в центъра на Сливен са били изведени от сградата заради пожар в съседна къща. Това съобщи за БТА директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  комисар Владимир Демирев. Учениците от Началното училище „Васил Левски“ са били изведени по искане на родителите, като в района се е получило силно задимяване. Не имало пряка опасност за тях, извеждането им е с превантивен характер, уточни комисар Демирев. Те са освободени от учебни занятия днес.

Огънят е пламнал в къща в центъра на града, гасен е от три пожарни автомобила. Пожарът е овладян, един автомобил все още дежури на място. Има щети по имота, където е имало много отпадъци, които са се разгорели и са причинили силното задимяване. Има частично засегнати съседни сгради – дограма на прозорци, климатик и др.

Няма опасност за живота на собственика на къщата, той е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ с около пет процента изгаряния по лицето и ръцете, защото е опитвал сам да изгаси огъня.

Все още няма яснота за причините за пожара.

Източник: БТА