Близо 150 собственици на хотели блокираха кръговото кръстовище на Равда към Слънчев бряг заради неизплатени помощи за настаняване на украински бежанци

Близо 150 собственици и управители на хотели и украински бежанци блокираха кръговото кръстовище на Равда в посока Слънчев бряг, съобщи БНР-Бургас. Те настояват държавата да изплати средствата по програмата за хуманитарна помощ на търсещите закрила у нас. Хотелиери твърдят, че не са получили частично средствата за месеците март и април, сумите за месец май, както и тези, които се дължат по новата програма – от месец юли.

10 минути продължи блокадата на кръговото кръстовище за Равда и Слънчев бряг. В момента е блокирано частично само пътното платно за Равда. При този засилен трафик в разгара на сезона се образува голяма колона от чакащи автомобили.

Хотелиери казаха, че, независимо, че не са получили сумите, са платили ДДС и данък печалба, платили са ток и заплати, но не могат повече да се справят, ако не получат финансиране.

Много украински граждани са тук в подкрепа на хотелиерите. Те издигнаха плакати „Оставете ни тук!“ и поискаха държавата да подпомогне туристическия бранш.

Междувременно, министърът на туризма в оставка Христо Проданов заяви, че до края на седмицата средствата за месеците март и април по програмата ще бъдат изплатени.

Протестът продължава.

Източник: БНР – Бургас