Благодарност от болницата към Ротари клуб за направено дарение

С благодарност към Ротари клуб-Сливен за поредния жест на хуманност и съпричастност, насочен към най-малките и крехки наши пациенти. С дарените средства от благотворителната инициатива през м. декемви 2021 г., беше закупен Апарат за дихателно подпомагане /Oxymeter/ на недосенените бебета. Тази апарат  е съвременен, много щадящ и отговарящ на най-новите изисквания за продължително лечение и отглеждане на твърде рано родените деца.

Неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Ив. Селимински – Сливен“ гр. Сливен е специфично здравно звено с основна мисия опазване живота и здравето на новородените деца. То е единствено на територията на града за отглеждане, интензивно и специфично лечение, както и консултативна помощ на рискови и недоносени новородени, без аналог в областта. През отделението преминават около 1 500 новородени за година. От тях приблизително 15-16 % са с различна степен на недоносеност, което нарежда областта ни на едно от първите места в страната по брой преждевременно родени бебета.

Призвание е да работиш в отделение, където дълго чаканите бебета се раждат, но остават в кувьози с месеци. Нужен е висок професионализъм, сила и желание да бъдеш полезен, за да продължиш живота в крехкия и недоразвит организъм, да дариш радост, да изпълниш със смисъл дните на бъдещите родители, да сбъднеш мечтите им! Грижите на колектива на неонатологично отделение са денонощни, защото борбата, която водим е за спасението на човешкия живот!

Децата на България не избират кога и къде да се родят. Само ние можем да изберем да им помогнем, за да израстнат здрави и щастливи!

Позволете да Ви поздравим за благородната Ви мисия, изразяваща явния приоритет, който Вие отдавате на децата и детското здравеопазване.

Изп. Д-р:  Д-р Васислав Петров                                    

Нач. ННО: Д-р Таня Праматарова