Бившият кмет на Ямбол Георги Славов учреди гражданско сдружение „Бъдеще за Ямбол“

Бившият кмет на Ямбол Георги Славов учреди гражданско сдружение „Бъдеще за Ямбол“. В него участват и трима настоящи общински съветници  – Стоян Стоянов, Ивайло Симеонов и адвокат Георги Георгиев, и бизнесменът Красимир Дюлгеров. Това съобщиха на пресконференция днес основателите на сдружението.

По думите на Георги Славов сдружението е надпартийно и фокусирано върху гражданското общество. Идеята му е да търси мнението на младите хора за развитието на града и по конкретни проблеми да бъде коректив на местната власт. Той допълни, че настоящата местна власт е показала приемственост, което е добре, но няма спечелени нови проекти и управленска визия занапред. „В момента Ямбол се движи по набраната в годините много силна инерция отпреди мандата на кмета Ревански, но това не може да върви безконечно“, каза Славов.

Към новосъздаденото сдружение могат да се присъединят хора с различна политическа ориентация и то не е начало на кметска предизборна кампания, отговори на журналистически въпрос бившият градоначалник.

„По-скоро чрез тази платформа се надяваме да съберем много енергия, млади хора, с възможности, от които, най-вероятно, а и такова е нашето желание, може да се появи някой следващ кмет, следващи общински съветници. Хора, които да бъдат истински полезни за града“, каза още Славов.

Георги Славов в продължение на три последователни мандата беше кмет на Ямбол от ГЕРБ. На изборите през 2019 г. лидерът на партията Бойко Борисов свали доверието си от него, а вотът спечели Валентин Ревански, издигнат от партия „Пряка Демокрация“.