Бдителна касиерка е задържала мъжа и жената, откраднали колбасите в магазин в кв. „Даме Груев“

снимка bTV

Касиерката от хранителния магацин в кв. „Даме Груев“ е успяла да задържи мъжът и жената, откраднали колбаси, до идването на полицията.

Охранителните камери в магазина са засекли мъжът и жената, които „пазарували“, като криели опаковките с мезета в якетата си. Бдителна касиерка видяла действията им и след минути ги спряла като заключила и вратата на магазина и подала сигнал до полицията.

Коментарите за кражбата на храна в Сливен в социалните мрежи веднага последваха новината. Те бяха в двете крайности – „хората са бедни и крадат“ или „падението е голямо, престъпниците не се страхуват от нищо“.

Яснота за това кои са крадците внесе ОДМВР в Сливен. Пред bTV от там съобщиха, че мъжът е криминално проявен, наскоро е излязъл от затвора. След ареста обяснил, че е взел жена си със себе си, за да не бъде заподозрян той в кражба.

Кражбите в магазина в кв. „Даме Груев“ са ежедневие, твърдят работещите там.

Пред „Сливен нюз“ представители на местна верига за хранитерни стоки разказаха, че срещат доста трудности да овлядяват набезите на крадците. Краде се всичко – хранителни продукти, алкохол, а в един от обектите изчезнали и подложните чинии на палстмасови саксии за цветя.