Бащата на Джокович: Григор Димитров навреди на семейството ни, на Сърбия

Новината, че световният номер едно в тениса Новак Джокович е заразен с коронавирус, разтърси световния спорт.

Във вторник тенисистът съобщи, че двамата със съпругата му Йелена са дали положителен резултат на теста. Двамата нямат никакви симптоми, физически се чувстват добре и през следващите 14 дни ще се самоизолират.

Сърджан Джокович, бащата на тенисиста, заподозря и посочи с пръст Григор Димитров. Той смята, че с поведението си българинът е причинил големи вреди на Сърбия и на Хърватия, пише сръбското издание „Курир“.

„Защо се случи това? Защото човекът вероятно е дошъл болен, кой знае откъде. Тук не се тества, тества се на някакво друго място. Мисля, че това не е наред. Добре, какво да се прави. Причини големи вреди и на Хърватия, и на нас като семейство, и на Сърбия“, гневи се Сърджан.

Той не крие тревогата си за своя син, казва, че физически е добре, но психически…

„Никой не се чувства добре, и той също. Никой не се чувства добре поради тази ситуация. Естествено, че не се чувства добре, но какво да се прави, положението е такова, каквото е. Трябва да излезем от това по-силни, да разберем, че това трябва да мине, по някакъв начин всички да се защитим“, каза Сърджан Джокович пред хърватската телевизия RTL.

По инициатива на Новак Джокович през последните два уикенда в Белград и Задар беше организиран хуманитарният турнир Adria tour, в който участваха едни от звездите в тениса. Григор Димитров участва и в двата турнира, но след мача си с Борна Чорич в Задар той се оттегли, тъй като не се чувства добре. В неделя той съобщи, че е заразен с коронавирус и в този момент турнирът беше прекратен. Участниците веднага отидоха да се тестват в Задар, но Новак Джокович реши да се върне в Белград и там да си направи тест за COVID-19.

В средата на месец юни медиите в Сърбия съобщиха, че Новак Джокович е бил в контакт с болен от COVID-19, след като е участвал в обществена проява, където е бил и оказалият се заразен баскетболист на Партизан (Белград) Никола Янкович.

Новината предизвика отзвук тогава в Сърбия, като беше съобщено по-подробно, че Янкович е присъствал на обществена проява в началото на месеца, организирана в чест на техния треньор Деян Милойевич, и свидетели на събитието забелязали Янкович да влиза в контакт със световния номер 1 в тениса Новак Джокович и звездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич, които били сред гостите на вечерта.

Днес стана известно, че и Никола Йокич е заразен с коронавирус и съответно няма да може да се завърне в САЩ.