Баща благодари на млада учителка от Сливен с писмо до МОН

Снимка МОН

Баща благодари на млада учителка от Сливен с писмо до министъра на образованието и науката. Господинка Ангелова от Основното училище „Елисавета Багряна“ е помагала на неговия син, който е със специални образователни потребности, да развива говорната си реч, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

От съобщението става ясно, че детето не е ученик на Господинка Ангелова и тя е работила с него напълно доброволно по време на коледната си почивка.

,,В дните след Коледа бяхме на почивка във Велинград. В продължение на четири дни тя отделяше по 3-4 часа да се занимава с нашия син. Използваше рисунки и игри, за да помогне и да създаде комфорт и удоволствие през ваканцията му. Отдели от своето време през почивката си, за да се занимава с напълно непознато дете„, разказва Николай Денчев в писмото си до министъра на образованието и науката.

Това беше напълно безвъзмездна самоинициатива. Благодарност и поклон пред това младо момиче, което тепърва прохожда в тази трудна и благородна професия на логопед, за която се изисква много сърце, душа и най-вече търпение и състрадателност, пише още той.

Господинка Ангелова е на 25 години и е начален учител. Предстои ѝ да се дипломира и като магистър-логопед в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Категорична е, че иска да продължи да работи с деца със специални образователни потребности.

Те не бива да бъдат отхвърляни, а обществото трябва се отнася с повече разбиране и толерантност, каза младата учителка.

От името на министър Сашо Пенов пресцентърът на МОН ѝ пожела да продължава да бъде все така отдадена на своята професия, която е и нейно призвание.