Барети объркаха адреса, били и ритали мирно семейство

Снимка: МВР

Навигацията насочила баретите от ГДБОП на грешен адрес, но първоначален „арест“ е бил извършен. Грешката е станала в рамките на проведената миналата седмица операция на Специализираната прокуратура в София по разследване на организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Тогава бе съобщено за претърсени повече от 20 адреса в общо четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Пред БиТиВи семейство от столичния квартал „Левски Г“ разказа, че първоначално баретите са нахлули в техния апартамент, като и са разбили вратата на жилището им. Мъжът е бил и арестуван с белезници първоначално. Семейството твърдят, че са били и удряни, а срещу мъжа е бил използван и електрошок. В апартамента е имало и няколко месечно бебе.

Първата среща на полицаите била със живеещата отсреща майка именно на „арестувания“ мъж. Полицаите не са се представили и са се държали изключително грубо, включително и с обръщения „боклук“. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

След като полицаите разбрали, че са сбъркали блока, свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди. По-късно дошъл шефът им и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината била, че ги объркала навигацията им.

Припомняме, че на брифинга по повод операцията шефът на ГДБОП потвърди за такъв инцидент. Тогава стана обаче ясно, че „грешката“ се отдава на подозрения за „разпънат чадър“ от страна на 5 РПУ в София върху организираната престъпна група.