Банкоматите по морето с такси за превалутиране и процент от сумата

Sliven

Една от най-често срещаните некоректни търговски практики до момента е свързана с банкоматите с такси за превалутиране и проценти от изтеглените суми без предварителна яснота за клиентите. Това коментира основателят на онлайн платформата Габриела Руменова в ефира на „Дарик кафе“.

„Ако в процеса на теглене става ясно колко ще ни струва, то отново не е коректно, защото потребителят е напрегнат – картата му е в устройството, той няма достатъчното време и спокойствие да възприеме това, което му се дава на екрана, да го осмисли, а още по-малкото пък да потърси други възможности и да сравни с тях.“, коментира тя.

Относно споделените в социалните мрежи примери от недоволстващи туристи, тя каза, че акцентът трябва да е върху самите търговски практики при предлагането на различните стоки и услуги. „Има най-различни възможности дори и в рамките на един курорт, а хората са свободни да изберат кое заведение или място за развлечение да посетят, според търсенията и възможностите си. За да не се стига до разочарования, най-важното е предварително да се информираме за условията – кое колко ще струва и дали след предплащане действително ще можем да го ползваме, каза още Руменова.