„Българско е!“ гостува в Сливен до Димитровден

Изложение на традиционни занаяти „Българско е!“ от днес гостува в Сливен. То е отново в града по покана и с любезното съдействие на Община Сливен.

Граждани и техните гости за поредна година ще имат възможност да посетят и разгледат изложението и да си закупят ръчно изработен сувенир.

Около петдесет творци, производители и различни изложители вече разположиха продукцията си по бул. „Цар Освободител“ – от Стария бряст до пл. „Добри Желязков – Фабрикаджията“. Сред богатия асортимент могат да бъдат забелязани ръчно изработени ножове, керамични съдове, билкови сапуни, свещи, мед, вино и др. Изложението е част от програмата на Община Сливен за Димитровден и ще продължи до 26 октомври, включително.

Община Сливен напомня, че във връзка с предстоящите мероприятия за Димитровден, със заповед на кмета бяха регламентирани периодът и местата за извършване на търговска дейност на открито.

Съгласно заповедта търговците трябва да спазват хигиена и да поддържат чистота около масите, караваните, автомобилите, атракционите и съоръженията.