Български град въвежда „зелен коридор“ за пазаруване на възрастните

Зелен коридор за възрастните в хранителните магазини и аптеките в област Русе, а в търговките центрове няма да се допускат непълнолетни. Новите допълнителни мерки за борба с разпространението на Ковид-19 влизат в сила от днес до 19 ноември.

Преустановяват се посещенията в казина, игрални зали, заведения за хранене и развлечения след 23.30 часа. През деня в този тип заведения, както и в молове, и търговски центрове няма да бъдат допускани лица до 18-годишна възраст без придружител.

От Областния оперативен щаб апелират за съдействие от страна на родителите. Забранява се работата и посещението на места на пазари тип „битаци“, и дейността на пенсионерските клубове на територията на цялата област.

Няма да се допуска провеждането на репетиции и изяви на читалищата, фолклорните и други самодейни и непрофесионални формации. От 9.00 до 11.00 ч. хранителните магазини и аптеките могат да бъдат посещавани само от лица на видима възраст над 60 години.

Същевременно до 19 ноември се удължават и приетите на предходното заседание на Областния оперативен щаб мерки – забрана за дейността на дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия на открито.