България не бива да е съпричастна към войни с какъвто и да е противник

„Нищо драматично не се е случило в такива мащаби, че да се започне това масирано говорене“, това заяви в ефира на БНР председателят на Комисията по отбрана и народен представител от БСП Атанас Зафиров, във връзка с нашумелия проблем Русия- НАТО. По думите му причини за създалото се напрежение се коренят у сили, които нямат интерес от стабилно управление и устойчивост в страната и използват всеки повод за всяване на страх и напрежение в населението.

„Най-гласовити в случая са представителите на българската опозиция от ГЕРБ, които мисля, че в този случай трябва известно време да замълчат, защото именно те са причината за състоянието, в което се намират сектор „Сигурност“ и българските въоръжени сили“, беше категоричен Атанас Зафиров.

Зафиров апелира да бъдем реалисти и констатира, че има ескалация на напрежението между Русия и Украйна, има разговори между Щатите и Русия, очаква се президента да проведе видео-конферентен разговор и с европейски лидери, а в България имат уверението, че преговорите ще продължат.